Algı
Çocuk Gelişimi Terimleri Sözlüğü
Duyu organları aracılığıyla alınan duyusal bilgiyi yorumlama, onları anlamlı hale getirme sürecidir. İnsanlar dünyayı tüm duyu organları yoluyla algılar; dolayısıyla görsel algı, işitsel algı, dokunsal algı, tat ve koku algısı gibi her duyuma ilişkin algıları vardır. Ancak insan yaşamında en büyük ağırlığı görsel algı taşır.
Apa Yaşam Boyu Gelişim Psikolojisi Sözlüğü
Tanıma, gözlemleme ve ayırt etme gibi faaliyetleri içeren duyular vasıtasıyla nesneler, ilişkiler ve olayların farkına varma/haberdar olma süreci veya sonucudur.Bu faaliyetler, organizmaların anlamlı bilgilerinden alınan uyaranları organize etmelerini ve yorumlamalarını sağlamaktadır.
Tüba Bilim Terimleri Sözlüğü
Uyaranların duyu organları aracılığıyla beyne iletilmesi, beyinde
tanınması ve değerlendirilmesi.
Türk Dil Kurumu Sözlükleri
Bir şeye dikkatini yönelterek o şeyin bilincine varma, idrak.
Çocuk Gelişimi(John W. Santrock)
Duyuların yorumlanmasıdır.
Yapay Zeka
Algı, duyu organlarının (görme, işitme, dokunma, koku alma, tat alma) etkisiyle uyaranları alıp, bunları işleyerek anlamlı bilgilere dönüştürme sürecidir. Algılama, bireyin ortamda gelişen olayları, durumları, davranışları, nesneleri, kişileri ve bu gibi etkenleri, mevcut duyuları ile kaplayarak fark etme ve yorumlama sürecidir. Algı, çocukların öğrenme ve gelişme sürecinde çok önemli bir rol oynar ve onların dünyayı ve kendilerini anlamalarına yardımcı olur.