fobi

Çocuk Gelişimi Terimleri Sözlüğü

belirli bir nesneye, varlığa,olaya ya da duruma karşı çok yoğun şekilde hissedilen mantık dışı ve kalıcı korku halidir. Kişi fobisi olan şeye karşı aşırı rahtasızlık hisseder, uzak durmak için akıl dışı/mantıksız eylemlerde bulunabilir. Çocukların fobilere tepkileri; korkutulma düşüncesi,kendini küçümseyen düşünceler gibi bilişsel, kalp atım hızında artış, solunumda değişiklik gibi fizyolojik ve bedenin katılaşması, parmak emme, uzak durma gibi davranışsal olabilir.

Apa Yaşam Boyu Gelişim Psikolojisi Sözlüğü

Belirli koşullara, nesnelere veya aktivitelere dair kalıcı ve yersiz bir korkudur. Kişi bu korkudan ya şiddetli bir şekilde kaçınır ya da belirgin bir stresle bu sıkıntıya katlanır.

Tüba Bilim Terimleri Sözlüğü

Korkulmayacak nesneler ya da durumlar karşısında olağandışı güçlü korku.

Türk Dil Kurumu Sözlükleri

Belirli nesneler veya durumlar karşısında duyulan olağan dışı güçlü korku; yılgı.

Yapay Zeka

Fobi, yoğun ve mantıksız bir korku veya korku duygusu ile karakterize edilen, nedeni bilinmeyen ya da aşırı abartılmış bir nesne, durum veya aktiviteye karşı aşırı bir korkudur. Fobi, genellikle kişinin normal fonksiyonunu engelleyebilir ve bu durum farklı durumlarda farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Fobiler, çocukların gelişiminde de yaygın olarak görülebilen kaygı bozukluklarından biridir.

Alakalı Terimler

kuadriplejik tip serebral palsi

Serebral palsinin en ağır tipidir. Kollar ve ba...

genetik yatkınlık

Fiziksel ve zihinsel koşullar ve bozukluklar da da...