okul reddi

Çocuk Gelişimi Terimleri Sözlüğü

Çocuğun okula gitmeyi reddetmesini, okula gidip sonrasında okul etkinliklerine devam etmeyip okuldan ayrılmasını, okul günlerinde psikosomatik yakınmalar ya da öfke patlamaları gibi davranış sorunları göstermesini ya da okula gitmek yerine bakım verenleriyle evde kalmayı tercih etmesini kapsayan davranışlardır.

Apa Yaşam Boyu Gelişim Psikolojisi Sözlüğü

Genellikle ilkokul yıllarında ortaya çıkan ve sıklıkla eğitsel, sosyal yada duygusal bir problemin belirtisi olan okula gitme konusunda isteksizlik.Okul reddi ayrılık kaygısı bozukluğunun bir özelliği olabilir.

Yapay Zeka

Okul reddi, bazen bir çocuğun okula gitme konusunda ısrarla karşı çıkması, direnmesi veya reddetmesi olarak da bilinen, çocuk gelişimi alanında yaygın bir fenomendir. Bu durum, çocuğun okula gitmenin zorluğu, kaygısı veya farklı nedenleri nedeniyle ortaya çıkabilir. Okul reddi, sadece çocuğun okula gitme isteksizliğini değil, aynı zamanda ailelerin de bu konuda kaygı duymasını ve çocuğun okulda başarısını etkileyecek olan faktörlere dair endişelerini içerir. Çocukların okul reddi yaşaması, anne-babalara ve öğretmenlere, çocukların duygusal, sosyal ve bilişsel ihtiyaçlarını anlama ve bu ihtiyaçları karşılamak için uygun stratejiler geliştirme konusunda yardımcı olacak bir fırsattır.

Alakalı Terimler

refleksif gülümseme

Bir dış uyarana yanıt olarak orataya çıkmayan bir...

Sembolik oyun (simgesel oyun)

Nesnelerin veya durumların anlık gerçeklikte var o...