Otizm Spektrum Bozukluğu
DSM5
Sözgelimi, olağandışı toplumsal yaklaşım ve karşılıklı konuşamamadan, ilgilerini, duygularını
ya da duygulanımını paylaşamamaya, toplumsal etkileşimi başlatamamaya ya da toplumsal etkileşime
girememeye dek ddeğişen aralıkta, toplumsal-duygusal karşılıklık eksikliği.
Çocuk Gelişimi Terimleri Sözlüğü
Sosyal,iletişim ve etkileşimdeki kalıcı yetersizlikler, sınırlı/yinelenen davranışlar, aynılıkta ısrarcılık, rutinlere bağlılık ve duyuşsal uyaranlara aşırı duyarlılık ya da duyarsızlıkla kendini gösteren ve belirtileri çok yoğun olarak erken çocuklukta ortaya çıkan, günlük yaşamda aksamlara sebep olan ve hayat boyu devam eden bir gelişimsel yetersizliktir.
Apa Yaşam Boyu Gelişim Psikolojisi Sözlüğü
Tipik olarak okul öncesi yıllarda başlayan bir grup hastalıktan birisi;değişkenlik göstermekle birlikte,iletişimve sosyal etkileşimdeki zorluklarla kendisini belli eder.Bu gruptaki hastalıklardan bazıları:prototip otistik bozukluk,rett sendromu,asperger bozukluğu ve çocukluk dönemi dezintegratif bozukluktur.
Türk Dil Kurumu Sözlükleri
İçe yöneliklik.
Çocuk Gelişimi(John W. Santrock)
Yaygın gelişimsel bozukluklar olarak da adlandırılan bu bozukluklar, Asperger sndromu gibi daha hafif bozukluklardan, otistik bozukluk gibi daha ciddi bozuklukları içeren bir aralığı kapsar. Bu bozukluklara sahip çocuklar tekrarlı davranışlar, sözel ve sözel olmayan iletişim ve sosyal etkileşimde sorunlar açısından tanınırlar.
Yapay Zeka
Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB), sosyal iletişim ve davranışlarda yetersizlik ile kendini gösteren, erken çocukluk döneminde ortaya çıkan bir gelişim bozukluğudur. OSB'li çocuklar kendilerini ifade etme, diğer insanlarla ilişki kurma ve davranışlarını kontrol etme konularında başka çocuklardan farklı özellikler gösterirler. Bu bozukluk genellikle yaşam boyu sürer ve kişiden kişiye değişiklikler gösterebilir. OSB'li çocukların erken tanı ve uygun eğitim programları ile desteklenmesi, ileriki yaşamlarında daha başarılı olmalarına yardımcı olabilir.