mutizm

Çocuk Gelişimi Terimleri Sözlüğü

Bireyin diğer ortamlarda konuşmasına rağmen belirli bazı sosyal durumlarda konuşamadığı bir bozukluktur. Bu durum genellikle çocuklar okula başlayıp konuşamadıkları zaman fark edilir. 

Apa Yaşam Boyu Gelişim Psikolojisi Sözlüğü

DSM-IV'te tanımlı, konuşma dilini anlama ve konuşma yeteneğine rağmen belirli sosyal durumlarda (örneğin, okulda) konuşmada başarısızlıkla tanımlanan, genellikle çocuklarda görülen nadir bir bozuklluk. Genellikle 5 yaştan önce başlar ve konuşmama en az 1 ay sürer (birçok çocuğun konuşmaya utandığı okuldaki ilk ay hariç). Genellikle bu kişiler diğer işlevlerini sorunsuz yerine getirirler, ancak bazıarında ek yetersizlikler görülebilir. Çoğu, yaşa uygun becerileri ve akademik konuları öğrenirler. Günümüzde seçici konuşamamanın aşırı kaygı ve sosyal fobi ile ilişkili olduğu düşünülmektedir, ancak kesin nedeni bilinmemektedir. daha önce (DSM-III ve önceki baskılarda) tercihli konuşmazlık olarak adlandırılmıştır. 

Yapay Zeka

Belirli sosyal ortamlarda (örneğin, okulda) konuşma kaygısı nedeniyle çocukların istemeden konuşmama durumudur. Genellikle 3-6 yaş arasında ortaya çıkar ve çocuk, tanıdık olmayan kişilerle veya sosyal durumlarla karşılaştığında konuşamaz. Bu durum, sosyal anksiyete ile ilişkili olabilir ve çocuğun gelişiminde önemli bir etki yaratabilir. Tedavi sürecinde psikoterapi, oyun terapisi ve aile desteği önemli rol oynar. Destekleyici bir ortam sağlamak, çocuğun kendini daha güvende hissetmesine yardımcı olabilir.


Alakalı Terimler

hemipleji

Beyin enfeksiyonu, beyin trvması ya da beyin t&...