sosyal gelişim
Çocuk Gelişimi Terimleri Sözlüğü
Çocuğun dünyaya geldiği aile ortamında başlayan, iletişim ve etkileşimde bulunduğu çevre sayesinde gelişerek devam eden, çatışmaları çözme, iş birliği yapma, arkadaş edinme, akranlar ve yetişkinlerle olumlu ilişkiler kurabilme yeteneğini kazanarak toplumsal bir birey haline gelme sürecidir.
Apa Yaşam Boyu Gelişim Psikolojisi Sözlüğü
Sosyal gelişim, kişinin başkalarıyla iletişime girmesini ve toplumun bir üyesi olarak işlev görmesini sağlayan belirli beceri, tutum, ilişki ve davranışların aşamalı olarak kazanılması
Tüba Bilim Terimleri Sözlüğü
Toplumsal davranış, duygular, tutumlar, değerler bakımından bireyin yaşam boyunca gösterdiği sürekli ve olumlu değişmelerin tümü.
Yapay Zeka
Sosyal gelişim, bireylerin çevresindeki insanlarla etkileşim kurarak sosyal becerilerini ve ilişkilerini geliştirdikleri süreçtir. Çocukların sosyal gelişimi, başkalarıyla iletişim kurabilme, işbirliği yapabilme, empati kurabilme, duygusal bağ kurabilme, grup içinde yer alabilme, paylaşım yapabilme, kurallara uyma, sorumluluk alabilme gibi becerileri öğrenmelerini içerir. Sosyal gelişimde aile, arkadaşlar, okul ve toplumda bulunulan rol modelleri gibi çevresel etkenler önemli bir rol oynar.