Turner sendromu

Çocuk Gelişimi Terimleri Sözlüğü

İki X kromozomundan birinin tamamının veya bir kısmının yokluğu ile görülen, kadınlara özgü bir kromozomal bozukluktur. Etkileri arasında birincil ve ikincil cinsiyet özelliklerinin az gelişimişliği veya yokluğu, kısırlık veya boy kısalığı, adet görememe vb. çeşitli diğer anormallikler yer alır. bozukluk genetik olmasına rağmen kalıtsal değildir. Erken fetal gelişimde hücre bölünmesi sırasında rastgele bir olay olarak ortaya çıkar.

Apa Yaşam Boyu Gelişim Psikolojisi Sözlüğü

İki X kromozomundan birinin tamamının veya bir kısmının yokluğu ile tanımlanan , kadınlara özgü kromozomal bir bozukluk. Birincil ve ikincil cinsiyet özelliklerinin yetersiz gelişimi veya yokluğu, kısırlıkve çeşitli fiziksel anormallikler bu sendromun etkileridir.

Yaşam Boyu Gelişim(John W. Santrock)

Kadınlarda, bir Xkromozomunun eksik olması nedeniyle XX yerine XO kromozom çifti ile ortaya çıkan ya da bir X kromozomunun bir kısmının silindiği kromozomal rahatsızlıktır.

Çocuk Gelişimi(John W. Santrock)

Kadınlarda, bir X kromozomonun eksik olması nedeniyle XX yerine X0 kromozom çifti ile ortaya çıkan ya da ikinci X kromozomunun bir kısmının silindiği kromozomal bir bozukluktur.

Yapay Zeka

Turner sendromu, genetik bir bozukluk olup çoğunlukla kadınlarda görülür. Bu sendromda bir kromozom eksikliği söz konusudur ve normalde iki tane olan X kromozomundan biri yoktur ya da yalnızca birinin bir kısmı vardır. Bu durum, birçok farklı belirtiye neden olabilir, örneğin kısa boy, infertilite, tiroid problemleri, böbrek anomalileri ve kalp problemleri. Çocukların normal büyüme ve gelişimlerini etkileyebilir ve tedavi gerektirebilir.

Alakalı Terimler

serebral korteks

Beyindeki serebral yarım kürelerin dışını kaplayan...

yaygın gelişimsel bozukluk

Toplumsal etkileşim başta olmak üzere sosyal ve du...